Leceni pomoci spanku a meditace

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Psanec
Kontaktovat uživatele:

Leceni pomoci spanku a meditace

Příspěvek od Psanec »

Slo by prosim omezit leceni ve spanku a pri meditaci ?

Kolikrat potkam postavu jak kolem mne projde temer mrtva a nebo z tezkym zranenim a reknemi , ze se jde vyspat.

Pak postrada z casti me povolani Klerika smysl. Postava odmitne leceni a kde se radsi natahnout. Jelikoz si odpocine a zaroven se ji doplni vsechna HP.

Ja beru, ze pri spanku se nejake HP obnovi, ale sem ochoten akceptovat treba 5 az 10 HP. Ale ne 40 az 60 podle toho jak je postava uz zdatna …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
labir
Kontaktovat uživatele:

Re: Leceni pomoci spanku a meditace

Příspěvek od labir »

Psanec píše:Slo by prosim omezit leceni ve spanku a pri meditaci ?

Kolikrat potkam postavu jak kolem mne projde temer mrtva a nebo z tezkym zranenim a reknemi , ze se jde vyspat.

Pak postrada z casti me povolani Klerika smysl. Postava odmitne leceni a kde se radsi natahnout. Jelikoz si odpocine a zaroven se ji doplni vsechna HP.

Ja beru, ze pri spanku se nejake HP obnovi, ale sem ochoten akceptovat treba 5 az 10 HP. Ale ne 40 az 60 podle toho jak je postava uz zdatna …
To je pravda, ta mez na vyléčení byla navýšena víc než jsem chtěl zpočátku, když se to po spuštění zdálo moc "tvrdé". Snížím to zpět na 6-30 hp podle náhody. Zdá se že k tomu dozrál čas. :bigwink:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Re: Leceni pomoci spanku a meditace

Příspěvek od steel_martin »

Psanec píše:
Moje řeč... omezení regenerovaných HP a možná podražení léčících lektvarů by přidalo klerikům na důležitosti, kterou si právem zaslouží...
Naposledy upravil(a) steel_martin dne 19. 3. 2006 18.25, celkem upraveno 1 x.
Game ID: Reverend_Malthas
Rahwin

Příspěvek od Rahwin »

Pozor, aby ste tych klerikov nepresilili...;)
Jezura

Příspěvek od Jezura »

A cokoliv, co donutí kleriky více léčit než bojovat je imho pozitivní.
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Obchod jen poroste..*mne si ruce*
Enrikesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enrikesh »

no nevím jasně HCRP ale není to moc tvrdé? možná by šlo aby se postavy léčili i při meditaci stejně jako při spánku bylo by to pak vyvážené
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Enrikesh píše:no nevím jasně HCRP ale není to moc tvrdé? možná by šlo aby se postavy léčili i při meditaci stejně jako při spánku bylo by to pak vyvážené
Postavy se při meditaci léčí - 1/5 zranění.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Enrikesh píše:no nevím jasně HCRP ale není to moc tvrdé? možná by šlo aby se postavy léčili i při meditaci stejně jako při spánku bylo by to pak vyvážené
to se mi moc nelibi. To uz sem spis pro to, aby spankovy cyklus nemusel byt ukoncen nutne jen uspechem. Ale udelat, ze se proste vyleci za 2-5HP za cyklus a bude spat dyl (rekneme az do maxima 1/2 zraneni). Proste neco v tom smyslu, aby se spanek prodlouzil, leceni tim zpomalilo a unava se zlepsovala postupne s tim, ze se muzu vzbudit kdykoliv a unaveny podle toho jak dlouho a kde sem spal.

Napr. Unava 0-100 (0=unaveny; <40 zacina se ti chtit spat)
jednou za round spanku vylecit 1HP venku (2HP v posteli) a 1bod unavy (2 v posteli). S tim ze treba neni mozny spat dokud je unava >80 (takova podminka tam myslim uplne chybi). A nevyleci to vic nez 1/2 zraneni co sem mel na zacatku spanku. +labirovu nejistotu ze nevim kolik mam zrovna unavy a jestli sem na maximu a byl by pokoj :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Alcatraz píše:….
Tohle mi prijde az moc komplikovany. Co navrhuje Labir se mi zda jako nejlepsi reseni. Navic by se melo udelat, aby si klerici mohli zlepsit auru lecenim druhych. Napr. 10 vylecenych lidi = 1 bod smerem k dobru.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Danseur píše: Tohle mi prijde az moc komplikovany. Co navrhuje Labir se mi zda jako nejlepsi reseni. Navic by se melo udelat, aby si klerici mohli zlepsit auru lecenim druhych. Napr. 10 vylecenych lidi = 1 bod smerem k dobru.
komplikovany. Ono to stejne takhle nejak funguje. Jen to ma par zmen:
1) delsi spanek
2) neleci se absolutne ale podle poctu zivotu (pro kouzelniky je 90 vsechno a pro figtera je 90 slaba cast).
3) a pro vsechny pripady omezit 2 spanky po sobe :)
4) rozlisovat in/out

Auru za leceni bych pak musel davat vsem postavam, protoze klerik ho ma zadarmo, kdezto ja trosku vaham, jestli placnout lekarnickou za 300 :) na nekoho kdo si to rozhodne nezaslouzi. Tak jako tak s tim moc nesouhlasim :) Muj nazor.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Hmm...udělat cyklus spánku bez dokončení? Tj...spím a spím dokud chci? Zajímavá myšlenka...ale musím to promyslet jak to ovlivní svět jako celek.
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Alcatraz píše:
Auru za leceni bych pak musel davat vsem postavam, protoze klerik ho ma zadarmo, kdezto ja trosku vaham, jestli placnout lekarnickou za 300 :) na nekoho kdo si to rozhodne nezaslouzi. Tak jako tak s tim moc nesouhlasim :) Muj nazor.
Kdyt te nikdo nenuti lecit druhe kdyz nejsi klerik. Ale klerik to taky tak uplne zadarmo nema, prece jen ma na vyber dost jinych kouzel a kdyz bude mit ve slotech same leceni tak ho to urcite omezi. Navic pokud leci druhe ani mu nezbyde pro sebe :)
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Danseur píše:
Alcatraz píše:
Kdyt te nikdo nenuti lecit druhe kdyz nejsi klerik. Ale klerik to taky tak uplne zadarmo nema, prece jen ma na vyber dost jinych kouzel a kdyz bude mit ve slotech same leceni tak ho to urcite omezi. Navic pokud leci druhe ani mu nezbyde pro sebe :)
No az na to ze klerik muze leceni seslat misto jakehokoliv jineho kouzla
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Danseur píše: Kdyt te nikdo nenuti lecit druhe kdyz nejsi klerik. Ale klerik to taky tak uplne zadarmo nema, prece jen ma na vyber dost jinych kouzel a kdyz bude mit ve slotech same leceni tak ho to urcite omezi. Navic pokud leci druhe ani mu nezbyde pro sebe :)
LX to napsal driv, a nez vznikne dotaz, tady je odpoved:

http://www.nwnwiki.org/Spontaneous_Cast

a prave ze nenuti, tim vic je to dobrej skutek :) Ale znova, auru za leceni ee.
Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

Jezura píše:A cokoliv, co donutí kleriky více léčit než bojovat je imho pozitivní.
Klerik nemusí být jen zapalánený léčitel. Např. už při tvorbě postavy jsou nabízeny balíčky se zcela odlišným zacílením.
Talmarin

Příspěvek od Talmarin »

Lord Xeen píše: No az na to ze klerik muze leceni seslat misto jakehokoliv jineho kouzla
Nejde to misto namemorovanych kouzel zvolenych domen.
kashe

Příspěvek od kashe »

Všiml sem si že pokud jsem ovlivnenej nejakym negativnim kouzlem ( testovano na sniženi sily od Stina a sniženi odolnosti od jedu z pasti) a "namedituju" efekt okamžite mizi... znepotřebnuje lektvary obnov atp. to asi neni v pařadku ? nebo je to zamer ?
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kashe píše:Všiml sem si že pokud jsem ovlivnenej nejakym negativnim kouzlem ( testovano na sniženi sily od Stina a sniženi odolnosti od jedu z pasti) a "namedituju" efekt okamžite mizi... znepotřebnuje lektvary obnov atp. to asi neni v pařadku ? nebo je to zamer ?
Záměr to nebyl, ale tohle se odstraňuje strašně špatně. Snad se to povede časem.
Talmarin

Příspěvek od Talmarin »

kashe píše:Všiml sem si že pokud jsem ovlivnenej nejakym negativnim kouzlem ( testovano na sniženi sily od Stina a sniženi odolnosti od jedu z pasti) a "namedituju" efekt okamžite mizi... znepotřebnuje lektvary obnov atp. to asi neni v pařadku ? nebo je to zamer ?
Podle mne je mit lektvar obnovy ci namemorovane kouzlo obnovy nutnost.
Pokud te v boji zneschopni napr. velke vysati sily … coz pote znamena velke snizeni rychlosti pohybu a vyse AB … bez pomoci obnovy budes synem smrti :bigwink:
Zamčeno