Podtemno

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

drake127

Podtemno

Příspěvek od drake127 »

Ghost píše:Plánuje se do EQ3 nebo i do pozdější doby Podtemno? Jsem ochotný s tím i pomoci, když by bylo třeba
cybermisa píše:Podtemno jako takove se neplanuje, ALE neco v tomto smeru se planuje. Nevim, co muzu pripadne prozradit, takze neprozradim nic :biggrin: Jen ze je to super zalezitost, rekl bych i unikatni, a ze Labir to ma uz davno promyslene :bigwink:
labir píše:Promyšlené to sice mám, ale co jsem měl možnost získat informace o hráčích jenž využívali Podtemno na ostatních světech tak z jejich stylu hry nadšený vůbec nejsem. Navíc až na čestné výjimky kdo zkoušel hrát nějakou temnou rasu na Equilibrii tak to byl i přes ujišťování děs (např. svého času skupina drowů na ostrově)… Takže vůbec nejsem ani nakloněn místní alternativě Podtemna. Aneb nevěřím po zkušenostech že z toho vzejde víc dobrého pro hru než potíží. Takže zatím ne.
Kirros píše:Podtemno nemusí být všude... respektive ktery CZ NWN svet ho nemá? Kdyby uz neco takoveho melo byt na equilibrii tak bych stal o neco originalnejsiho (par nápadů mám). Ono totiž drowové mají tendenci sklouzávat k tomu čemu říkám bezduchá drowárna (než nabereme lvl a tak děláme nechtunosti a mučíme se navzájem dole v podtemnu a jakmile jsme dostatečně navýši, chytnem si nějakého zoufalce a toho pak mučíme dole dokud nechcípne - dle potřeby opakovat.) což myslím světu nijak neprospívá.
labir píše:Přesně tak. Sice jsem chvílemi uvažoval o alternativě Podtemna (ne nebylo by to Podtemno jako je všude, to rozhodně ne, ani by se tak nejmenovalo a vůbec by nebylo v zemi a nebyli by tam drowové...prostě všechno jinak). Ale s největší pravděpodobností to nebude. Vysoké riziko a malá šance na zisk. Nerentabilní či až ztrátová časová investice.
cybermisa píše:Labire, ja si nemohu pomoci, ale jak jsme se o tom nedavno bavili, mne se ten napad moc libil :yes: Otevrelo by to spousty moznosti pro questy a dodalo takovy pekny prvek tajemna na EQ. V jistych ohledech by mohla byt hrat i napinavejsi, tedy pro hrace, kteri by o nejaky ten strach navic stali :biggrin: Vim, ze by to bylo spousty prace … Kdyby ale hra tam byla umoznena jen vybranym hracum? Casem by mohl vzniknout i samoregulujici se system, podobne jako MUNI …
drake127 píše:Já bych si dovedl představit spíš nějaké útočiště pro takové postavy. Nemyslím, že z hlediska otevřeného zlounství je až takový rozdíl mezi PC banditou a drowem. A bandita bude mít svoji základnu, zatímco drow ne? *pokrčí rameny* Dříve jsem uvažoval o hraní drowa, ale ve svých úvahách jsem ztroskotal už na tom, že si nebylo kde odpočinout a kde nakoupit zásoby, myslím, že i sehnání stupidního troudu by byl problém. Ovšem underdark je v tomto tématu čistě OT, to by vyžadovalo IMO mnohem delší diskuzi, která tady nemá co dělat.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Re: Podtemno

Příspěvek od sciorp »

drake127 píše:Já bych si dovedl představit spíš nějaké útočiště pro takové postavy. Nemyslím, že z hlediska otevřeného zlounství je až takový rozdíl mezi PC banditou a drowem. A bandita bude mít svoji základnu, zatímco drow ne? *pokrčí rameny* Dříve jsem uvažoval o hraní drowa, ale ve svých úvahách jsem ztroskotal už na tom, že si nebylo kde odpočinout a kde nakoupit zásoby, myslím, že i sehnání stupidního troudu by byl problém. Ovšem underdark je v tomto tématu čistě OT, to by vyžadovalo IMO mnohem delší diskuzi, která tady nemá co dělat.
[/quote] JESTLISE NEPLETU TAK ÚTOČIŠTĚ PRO TEMNÉ POSTAVY TADY BYLO ALE ONY SAMY SI HROU POŠTVALI TAMNÍ OBIVATELE, KTEŘÍ NEJSOU ŽÁDNÝMI SVATOUŠKY, PROTI SOBĚ TAK ŽE JE TO MÍSTO PRO LOW LVL TED ABSOLUTNĚ NEHRATELNÉ. TO JEN TAK LEHCE OFT. TED K PODTEMNU PŘIJDE MI ŽE SE Z NĚJ OPRAVDU STAL KÝČ, KTERÝ JENOM DÁVÁ OSPRAVLDENÍ NĚKTERÝM (JINÉ SERVERY) NAPROSTO ZBYTEČNÝM PvP PROTOŽE DOST Z TĚCH ,,MUČENÍ,, NEMÁ S PĚKNOU HROU NIC SPOLEČNÉHO TADY JSEM I BEZ PODTEMNA ZAŽIL VELMI ,,PĚKNÉ,, MUČENÍČKO. TÍM JSEM MYSLEL JAKOŽE TO BYL VELICE SILNÝ EMOCIONÁLNÍ ZÁŽITEK
PODPIS
drake127

Příspěvek od drake127 »

sciorp píše:Jestli se nepletu, tak útočiště pro temné postavy tady bylo, ale ony samy si hrou poštvali tamní obyvatele, kteří nejsou žádnými svatoušky, proti sobě tak, že je to místo pro low lvl teď absolutně nehratelné. to jen tak lehce oft.
Ted k podtemnu přijde mi že se z něj opravdu stal kýč, který jenom dává ospravedlnění některým (jiné servery) naprosto zbytečným PvP, protože dost z těch „mučení“ nemá s pěknou hrou nic společného. Tady jsem i bez podtemna zažil velmi „pěkné“ mučeníčko, tím jsem myslel, jakože to byl velice silný emocionální zážitek.
Je pravda, že ostrov je něco jako útočiště, bohužel o něm vím jen málo (IC minimum a OOC nic navíc), takže jsem s ním ve svých plánech příliš nepočítal. Stejně, když si ho drowové svými skutky znepřátelili a vzhledem k jeho velikosti by mě tam chytili dřív než na Mithallirském předměstí, ani jsem možná o moc nepřišel.
Ovšem nejsem si jistý, jestli drowové jsou jediní ti špatní - ve smyslu, že k nim tíhnou PvP hráči. Až/jestli tu budou PC banditi se zázemím bandití základny, tak si myslím, že to může vypadat hodně podobně. Snad se ale pletu, přeci jen bandita nezní nic moc, ale drow je pro mnohé nad všemi prestižními povoláními.

sciorp: Nešlo by to napsat bez caps locku?
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

drake127 píše:
sciorp píše:Jestli se nepletu, tak útočiště pro temné postavy tady bylo, ale ony samy si hrou poštvali tamní obyvatele, kteří nejsou žádnými svatoušky, proti sobě tak, že je to místo pro low lvl teď absolutně nehratelné. to jen tak lehce oft.
Ted k podtemnu přijde mi že se z něj opravdu stal kýč, který jenom dává ospravedlnění některým (jiné servery) naprosto zbytečným PvP, protože dost z těch „mučení“ nemá s pěknou hrou nic společného. Tady jsem i bez podtemna zažil velmi „pěkné“ mučeníčko, tím jsem myslel, jakože to byl velice silný emocionální zážitek.
Je pravda, že ostrov je něco jako útočiště, bohužel o něm vím jen málo (IC minimum a OOC nic navíc), takže jsem s ním ve svých plánech příliš nepočítal. Stejně, když si ho drowové svými skutky znepřátelili a vzhledem k jeho velikosti by mě tam chytili dřív než na Mithallirském předměstí, ani jsem možná o moc nepřišel.
Ovšem nejsem si jistý, jestli drowové jsou jediní ti špatní - ve smyslu, že k nim tíhnou PvP hráči. Až/jestli tu budou PC banditi se zázemím bandití základny, tak si myslím, že to může vypadat hodně podobně. Snad se ale pletu, přeci jen bandita nezní nic moc, ale drow je pro mnohé nad všemi prestižními povoláními.

sciorp: Nešlo by to napsat bez caps locku?
promin ale nějako jsem si toho nevšim jsem v práci a když něco kotuju tak jedině takhle, omluva :bigwink:
PODPIS
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Neznal jsem ostrov v "dávných" dobách, mluvím jen za poslední dobu a rád bych se ho (jako lokace/í) OOC zastal. Je to drsný místo pro začátek, to zase ano, ale rozhodně tam low-level jakéhokoli povolání (systémového) "nehladoví" :shades: . I když...ráj pro creepery, harvestery, lootery a já nevím jaké "-ery" :megalol: :megalol: :megalol: to věru není. A ruku na srdce, do PvP se dá jít i s nahým zadkem, když na "druhé" straně je ochota víc hvězdičkovat než kliknout na "Improved knockdown" :megalol: . No, nebudu zabíhat do detailů :megalol: . Takže pro to co jsem od něj očekával nezklamal :bigwink: ...i když bych TAKY měl několik "nápadů" jako ho vylepšit :bigwink: :biggrin: .
edit: Tím PvP jsem, of course!!!, myslel CvC! :clover:
Naposledy upravil(a) KaTo dne 29. 1. 2008 15.27, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Bas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bas »

Přidávám se ke KaTovi.….ostrov je fakt docela hezký místečko a nebejt toho,že tam na vás nabíhaj stráže tak je docela vpohodě :smile:
Dokonce je tam skoro bezpečněji,než v nějakých městech,kde se shromažďují tzv. inteligentní eviláci.…. :bigwink:
Govan syn Thora ("Oh fun and games!")

Adept Magnus - Jeho posledním kouskem je přístroj, který by měl údajně z jablek udělat mošt - a naopak.
Prý by to jednou mohlo fungovat i na chmel.

Kobold Kruul - Vyčistí i ten největší magický blivajz.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Na vás se asi scriptem nespustil útok od plně vyzbrojeného piráta, co?
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

Bas píše:Přidávám se ke KaTovi.….ostrov je fakt docela hezký místečko a nebejt toho,že tam na vás nabíhaj stráže tak je docela vpohodě :smile:
Dokonce je tam skoro bezpečněji,než v nějakých městech,kde se shromažďují tzv. inteligentní eviláci.…. :bigwink:
Nechtěl jsem vynášet IC ale když už jsi tady tohle je jeden z důvodů proč se ostrov neříkám že nedá uhrát ale hodně lidí, včetně mě, celkem odradí trošku jsem sice ostrov prošel ale po dvou soudech avataru vždy z rukou stráží a to celkem během maximálně dvou hodin. takže nejde ani tak o celkem nedostatek surovin i když strom hned za branou taky není špatný...
PODPIS
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Něco mám o drowech načteno a chtěl jsem si ho zahrát, protože mne lákala ta mentalita, ty intriky.… ty nesnáze. Ale řekl jsem si, že by bylo lepší svět nejdřív poznat než se do něčeho podobného pustím. No a tak je tu Din. :biggrin: Možná bych něco podobného zkusil, až si jednou budu chtít od Dina odpočinout nebo se ho přejím (což mi zatím nehrozí). Pokud by na to došlo, rozhodně bych uvítal DM pomoc (informace o místních poměrech, chování a hodnotách, a i nějaké to vedení (a případný výchovný pohlavek, kdybch se nějak odchyloval od konceptu) :biggrin: ).

Ostrov se mi jeví jako moc zajímavé místo a těším se, až se tam někdy podívám. Pokud jde o tu reakci prostředí na chování drowů tam, tak by možná časem ta nevraživost mohla trochu vychladnout, přece jenom TAMTI drowové jsou už dávno pryč. Pochopitelně, pokud by se něco podobného opakovalo, nejspíš by zase došlo k zatvrzení... třebas už definitivnímu. Nevím sice co tam ti pacholci vyváděli, ale zrovna na Ostrově by si z nějaké zločinnosti a řádění IMHO nemuseli dělat hlavu moc dlouho. :smile:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
laty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laty »

sciorp píše:
Bas píše:
Nechtěl jsem vynášet IC ale když už jsi tady tohle je jeden z důvodů proč se ostrov neříkám že nedá uhrát ale hodně lidí, včetně mě, celkem odradí trošku jsem sice ostrov prošel ale po dvou soudech avataru vždy z rukou stráží a to celkem během maximálně dvou hodin. takže nejde ani tak o celkem nedostatek surovin i když strom hned za branou taky není špatný...
On tento problém problém časem zmizí,stačí přežít ten začátek :bleh: ...Ostrov je dokonalé místo, řeknu to takhle-o proti pevninám má málo lokací(proběhnuté za pár OOC minut) a přitom nemám,ni jako hráč,ani jako postava tendenci odcházet pryč,jinam(pravda,štoural těch důvodů nalezne víc :megalol: )…

Nevím sice jestli má představovat protipol pevninám(tj pevniny dobro,Ostrov-doupě zkaženosti),ale IMHO to co od něj člověk očekává splnuje-at už 'školku' po evil postavu,která nabyde patřičné velikosti a pak odejde terorizovat svět,nebo soukromí pro skupinku,bez kontaktu se zbylím světem,uprchlíka a já nevím co ještě...vše potřebné,až na pár vyjímek tu postava najde...
Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

OT: Co takhle udelat Podtechno? Aspon bude originalni a trefny ukryt pro vsechny amuzikalni bardy...

(Narazka na to ze delat pro kazdou skupinu hracu/presvedceni/velikosti bot specialnimista a lokace je ponekud zbytecne, bez ohledu na to jaka postava je musi dokazat existovat v normalnim svete, jinak to bude jen PvP machirek jak uz tu par lidi reklo kteri se na EQ vazne nehodi, to ze drowove ted nemuzou... co si nadrobili...)

Edit: Btw vetsi populace drowu a misto kam by se uchylili by udelalo z EQ CvC server ve stylu wow (ali vs horda) EQ je moc malej svet na to aby se tu dalo intrikarit a drowove kteri tam zatim hrali se o to evidntne ani nesnazili jinak by nemeli takovou povest jako maji...
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Wendigo píše:OT: Co takhle udelat Podtechno? Aspon bude originalni a trefny ukryt pro vsechny amuzikalni bardy...

(Narazka na to ze delat pro kazdou skupinu hracu/presvedceni/velikosti bot specialnimista a lokace je ponekud zbytecne, bez ohledu na to jaka postava je musi dokazat existovat v normalnim svete, jinak to bude jen PvP machirek jak uz tu par lidi reklo kteri se na EQ vazne nehodi, to ze drowove ted nemuzou... co si nadrobili..
Jasně no...a proč třeba jedniný co na eq bude ….že by byli rýžovací pánve?...přece se nebudou dělat hudební nástroje,zbraně,svitky a tak že?….stejně to je tu samej harvest....tak proč by se měli dělat speciální věci?…….A rovnou bysme mohli omezit tak,že by každej musel být člověk a nosit jen oranžový oblečení.A žádný železný dráty! :bigwink: ….zkus si zahrát třeba za drowa a za chvíli ti bude scházet voda, pokud se nehodíš do vostrova.(Nebo nebudeš sbírat abnormální množství ovoce).

Jé to sem zase něco řekl :sport_boxing: ….Tak poďte do mě!Bouchněte si. že zase kecám *píp* ...hehe...to mě baví *píp* *píp* vy *píp* umíte ledatak *píp* *píp* píp* a *píp* n*píp*e ….Tak to by snad stačilo.. :glare:
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Jinak k tématu: Podtemno? Rozhodně bych nedělal. Je šíleně vysoká pravděpodobnost, že se to zvrhne v něco "nežádaného". Navíc - proč?
Nikomu nic nebrání svou hrou vytvořit takové místo na Ostrově vyvrženců. Takže možnost tu je - jen ji využít.
Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

George: Ja nemam duvod si delat Drowa, popravde receno je milion zpusobu jak si udelat zlej char a nemusi to byt nutne drow nehlede na to ze si to proste posrali sami tak proc by jim to mel nekdo zehlit nebo jim delat specialni ukryty atd...
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

George píše:
Laskave brzdi …

Pokud si prejete, aby jakykoli topic na EQ foru mel nejaky smysl, tj. aby informacni hodnota byla natolik vysoka, ze dane myslenky budou vubec stat za povsimnuti, tak se prosim vyvarujte zbytecnych OT prispevku. Vtipne odlehceni neni na skodu, pokud ten prispevek ma aspon trochu uroven a aspon nejakou myslenku.

Pokud nema, pak to neni jen :poster_offtopic: ale rika se tomu :spam:
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Podtemno, tj. domovska lokace pro drowy nikdy byt nemela a ani nebude. Uvazovalo se o necem "podobnem" ale v principu uplne jinem ….
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Já teda hovořil o Podtemnu ve smyslu ne "lokace pro drowy", ale ve smyslu "lokace pro nedobré postavy"¨.
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Teda, nečekal jsem, že se to takhle rozjede. Když jsem se ptal na Podtemno, tak jsem myslel celé Podtemno, ne jenom drowy, ale i duergary a svirfnebliny a další podzemní rasy. Navíc, pokud by se kontrolovali hráči, co chtějí hrát drowy, že o drowech skutečně něco vědí, tak by se "raidy" konaly jen vyjímečně, protože drowové jsou v trvalé občanské válce. (Veškeré zmínky o Podtemnu a rasech v něm žijících jsou myšleny v rámci klasického FR Podtemna)
Navíc nemá cenu se o tom dohadovat, když to Labir nechce, tak to nebude.
Bratrstvo zabanovaných!
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

George píše:….
Chtěl sem tím naznačit jistý vlezp....sví.
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
Bas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bas »

No..řekl bych,že equilibrie žádné podtemno nepotřebuje...za hvíli bude samotná eq. podtemno..
Všude se řítí plno eviláků atd..nepopírám,že nemám eviláka,ale je to někdo ze společenství na ostrově vyvrženců s velitelem.…
Pak se divíte,když trpaslík nadává na tirian když ho tam nikdo nepozdraví...denně se tam projdu..potkám asi 6 lidí a nikdo mě nepozdraví a pak ještě napíšou *jen kouká na malého tlustého mužíčka před sebou*ok postava to nevidí,ale hráče to dokáže naštvat když ostatní nereagují na pozdrav...někdo se může vymluvit:"Neznám ho,tak ho nebudu zdravit jako správný RP hráč" jenže když vás někdo na ulici pozdraví tak je docela slušnost pozdrav opětovat... :no:
Govan syn Thora ("Oh fun and games!")

Adept Magnus - Jeho posledním kouskem je přístroj, který by měl údajně z jablek udělat mošt - a naopak.
Prý by to jednou mohlo fungovat i na chmel.

Kobold Kruul - Vyčistí i ten největší magický blivajz.
Odpovědět