Mě se systém hodně líbí, ale je pravda, že mám trochu starost ohledně nastavení. Bylo by dobré, aby ty prosté/užitné materiály byly nalezitelné (měď, železo) nebo, aby na stavení bylo citlivé podle druhu či množství (strom v lese) i těmi, kteří danou činnost příliš neumí. Straší mne totiž představa, že by třeba někdo jako Din, který si potřebuje nakutat trochu železa na hřebíky, skoby a panty musel jít a "trénovat" na mědi, aby železo vůbec našel, zvlášť, když s emůže zeptat v nejhorším všudypřítomných horníků (pokud jsou nějaká taková NPC přítomná, mohlo by nastavení taky být o něco vlídnější než když je tam postava samotná).
Hodně se mi líbí ten nápad s "označením," kdy by někdo kdo ví kde zdroj je jeho lokaci označil, a ten kterému by to trak to označil by měl na hledání třeba výrazný bonus (označení by mohlo po malé chvilce vyprchat).
Ještě se raději zeptám na to fungování hledání, protože mi to není úplně jasné. Má postava, která zadá hledání surovinových zdrojů šanci najít i několik zdrojů stejného druhu (strom, ruda,…) nebo jen ty nejbližší ? Např. SJ (

) 10 sáhů borovice, Z 15 sáhů smrk, JV 6 sáhů kanec nebo najde prostě jen tu borovici a smrk už ne ?
Nešlo by třeba při specifikaci konkrétní suroviny u některých zdrojů dát možnost širšího hledání ? Např. když postava bude heldat konkrétně smrk, že by se namísto 15 sáhů rozhlížela po 30 sázích.
A konečně, jak to bude s tímto hledáním a skrýváním ? Když bude postava v módu skrývání, bude moci hledat zdroj, aniž by se odkryla ? A jak to bude u sbírání plodů, které do tď nevyžadovaly vyskočení ze skrytí ? A jak s ostatními ?
Trochu mě děsí představa, že by houbař, musel jít do lesa s druidem nebo s houfem ozbrojenců.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.