EQ 3

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
PAO_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAO_CZ »

allekoo píše:Runa pri ktorej by sa modre zvierata v pritomnosti orunovanej postavy stavali červene ?

Niečo ako neutralne modre zvierata v tesnej pritomnosti postavy (+/-10-15m) prejdu do červenoho modu tak v +/- 20% pripadov (Jelen neutečie, ale zautočí)

Edit : mierna uprava nakolko chciet Fear auru voči zvieratam by bolo asi privela

RE:To zní dobře taky bych to přivítal u jedné postavy :bigwink:
Victor Gall - 3x proklet, ...upálen 1121
člověk časem lituje všech svých hříchů, ale hlavně těch, které zapomněl spáchat.
DenGrasse

NCSD

Příspěvek od DenGrasse »

NCSD - móc pěkný.

co se týče toho problému s nekontinuelním využíváním, možná by mohla existovat volba:

předat informace o zdrojích

díky níž by se jednou postavou objevené zdroje ukázaly postavám v okolí (nebo některé konkrétní postavě).
malinový harwester a arcilooter
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Re: NCSD

Příspěvek od KaTo »

DenGrasse píše:NCSD - móc pěkný.

co se týče toho problému s nekontinuelním využíváním, možná by mohla existovat volba:

předat informace o zdrojích

díky níž by se jednou postavou objevené zdroje ukázaly postavám v okolí (nebo některé konkrétní postavě).
Myslíš něco jako pasti? Když je zloděj označí, tak lidé ve skupině je pak taky vidí?
Obrázek
DenGrasse

Re: NCSD

Příspěvek od DenGrasse »

KaTo píše:Myslíš něco jako pasti? Když je zloděj označí, tak lidé ve skupině je pak taky vidí?

na technické provedení si (ani v náznaku) netroufám...
malinový harwester a arcilooter
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

K tomu NCSD. Viděl bych jedno mínus. Možná je to jen moje domněnka. Teď stačí si s postavou někam zajít. Půl hodinku spíš hodinku čisté práce (real) a je vystaráno na nějakou dobu s penězi. Může se vesele RP-pařit. S tímhle systémem …. nevím .. snad maluju čerta na zeď, nerad bych aby se mi stalo že abych si vydělal s postavou na posedávání, rozhovory, sociální hraní ( nevěděl jsem jak to napsat, prostě muchlovačky ), strávim neuvěřitelné množství času … kupříkladu 4hodiny real. Samozřejmě je mi jasné že bude záležet na nastavení.
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Taury píše:K tomu NCSD...
Jakožto člověk s citlivostí na útlak menšin bych měl taky jednu "RP" připomínku. Bonusy z LORE a SEARCH do identifikace nalezišť. Navzdory rovnosti pro všechny (podle mě) "diskriminuje" bojovníky, sorcerery a jiná low-skill point base charaktery. A naopak "protěžuje" povolání mágů a tuláků, kteří jimi přímo hýří. Zatímco LORE je volný skill pro všechna povolání, SEARCH je velmi "úzkoprofilový".
Vzhledem k tomu, že se tam objevuje "démonická" 1d20, která sérií "jedniček" a "low-hodů" nemilosrdně přebije ledacos. Mám trochu obavy, aby nedocházelo ke scénám, kdy např. parta "IC" zkušených trpasličích horníků (bojovníci) stojí uprostřed dolu čtvrt hodiny nad nalezištěm rudy a čakají až si na pošesté (OOC 18minut) hodí "objevení ložiska" a to jen proto, že většina z nich má INT 10-13 = 2-3 skill pointy na level, které z IC důvodů strkají (namátkou) do Výcviku a Léčení, Odhadu ceny apod. A tudíž si nemohou pomoci. Takže místo toho, aby si nakutali během chvilky a pak šli někam RPit, budou stát a … *usmívá se nad tou představou*
Obrázek
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

KaTo píše:
Jakožto člověk s citlivostí na útlak menšin bych měl taky jednu "RP" připomínku. Bonusy z LORE a SEARCH do identifikace nalezišť. Navzdory rovnosti pro všechny (podle mě) "diskriminuje" bojovníky, sorcerery a jiná low-skill point base charaktery. A naopak "protěžuje" povolání mágů a tuláků, kteří jimi přímo hýří. Zatímco LORE je volný skill pro všechna povolání, SEARCH je velmi "úzkoprofilový".
Vzhledem k tomu, že se tam objevuje "démonická" 1d20, která sérií "jedniček" a "low-hodů" nemilosrdně přebije ledacos. Mám trochu obavy, aby nedocházelo ke scénám, kdy např. parta "IC" zkušených trpasličích horníků (bojovníci) stojí uprostřed dolu čtvrt hodiny nad nalezištěm rudy a čakají až si na pošesté (OOC 18minut) hodí "objevení ložiska" a to jen proto, že většina z nich má INT 10-13 = 2-3 skill pointy na level, které z IC důvodů strkají (namátkou) do Výcviku a Léčení, Odhadu ceny apod. A tudíž si nemohou pomoci. Takže místo toho, aby si nakutali během chvilky a pak šli někam RPit, budou stát a … *usmívá se nad tou představou*
A hledat v jednom místě 2 hodiny vhodný místo pro kutání *doplní*
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

KaTo píše:
Nevím jak protěžovat kouzelníky. Ono těch bodů není zase tak moc, pokud si chceš v rámci RP to dát tak jak to sedí k tvojí postavě. Potřebuješ skills který nejsou k tvojemu povolání a hned ti to sežere dvojnásobek bodů a nikdy to nevytáhneš na max. A pokud myslíš, že si pomůžou kouzli, tak zprvu asi ano, ale s novým systémem kouzlení (nedělám si iluze že bude do půl roku) tady budou kouzelníci padat aspoň čtvrt roku jak kuželky.
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

KaTo píše:
Promin, ale ze je trpaslik dobry v tom JAK kutat rudu jeste neznamena, ze je dobry i v tom KDE ji najit. Podle me dominujici bude hodnota prave prislusneho craft skillu a vliv SEARCH a LORE bude ciste "doplnkovy".
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

cybermisa píše:Promin, ale ze je trpaslik dobry v tom JAK kutat rudu jeste neznamena, ze je dobry i v tom KDE ji najit. Podle me dominujici bude hodnota prave prislusneho craft skillu a vliv SEARCH a LORE bude ciste "doplnkovy".
Trpaslík byl JEN příklad. Jinak jsem se bavil o povolání. Hodně skill pointové vs málo skill pointové. Pokud to bude doplňkové, tak jedině dobře. Ovšem - stejně to nic nemění na tom, že nastavení je je to pro jedny POVOLANÍ nastaveno jako protěžující a pro druhé diskriminující. Co se týká RP a toho pro co mají a nemají trpaslíci "od Durmina" vlohy nemá cenu v TOMHLE topicu debatovat. Zkus to na trpasličím fóru *zazubí se* a schválně co se dovíš, pak mi pro zajímavost písni do PM.
Obrázek
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

KaTo píše:
cybermisa píše:Promin, ale ze je trpaslik dobry v tom JAK kutat rudu jeste neznamena, ze je dobry i v tom KDE ji najit. Podle me dominujici bude hodnota prave prislusneho craft skillu a vliv SEARCH a LORE bude ciste "doplnkovy".
Trpaslík byl JEN příklad. Jinak jsem se bavil o povolání. Hodně skill pointové vs málo skill pointové. Pokud to bude doplňkové, tak jedině dobře. Ovšem - stejně to nic nemění na tom, že nastavení je je to pro jedny POVOLANÍ nastaveno jako protěžující a pro druhé diskriminující. Co se týká RP a toho pro co mají a nemají trpaslíci "od Durmina" vlohy nemá cenu v TOMHLE topicu debatovat. Zkus to na trpasličím fóru *zazubí se* a schválně co se dovíš, pak mi pro zajímavost písni do PM.
No, co se POCTu skill pointu tyce, tak to se netyka classu, ale INT postavy. Podle me, skillove zamerena postava proste by BONUS mit mela. Ja se domnivam, ze ten bonus neni natolik velky, aby zpusoboval nejaky vetsi mezi classy, nez je standardne nastaveny v nwn (a to ze jako velky).

AD Trpaslici: Durmin je sice Durmin, ale inteligence je inteligence … On sice buh muze rict, budiz svetlo, ale dokud si neumis zapalit svicku :bigwink:
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Jen doplmím, že můj trpaslík má Lore vcelku vysoké a to je to bojovník...
Grombald Sveřepý: Jeden hrozně sekernaty,věčně nasraný trpaslík, kterého se sám někdy bojím.
Rumbard Tarkaren:"To je tak, když dosi sére Grombálda"

Corvien:Jedna kouzelná kouzelnice.
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Uprimne - trochu se bojim jak to bude vypadat u ryzovani. Rek je spousta, nova postava (respektive hrac) nebude mit moc sanci se dozvedet kde jsou lokace. Ano, jiste, mohou ji to ukazat... ale u tech vynosnejsich mist asi nezbyde nez objevovat na vlastni pest. Bude dost zalezet na polomeru hledani - predstava jak postava popojde o par kroku, zastavi se na tri minuty... a to po cele mnohamilove delce potoku. :crazy:
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

kokosak píše:Uprimne - trochu se bojim jak to bude vypadat u ryzovani. Rek je spousta, nova postava (respektive hrac) nebude mit moc sanci se dozvedet kde jsou lokace. Ano, jiste, mohou ji to ukazat... ale u tech vynosnejsich mist asi nezbyde nez objevovat na vlastni pest. Bude dost zalezet na polomeru hledani - predstava jak postava popojde o par kroku, zastavi se na tri minuty... a to po cele mnohamilove delce potoku. :crazy:
No zato kdyz hrac zmackne TAB a rovnou na mnohamilovem toku zamiri na misto, kde jsou super kaminky a tam stejny cas stravi se spustenym makrem :bigwink:
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

je to sice spamování tohohle topicu ale prosektorství je IMHO trpasličí doménou jako kutání tyhle dvě věci od sebe oddělit podle mě nejdou dobrý horník ví kde rudu těžit a jak ji těžit tohle je jak kdybys u lovce řekl že umí zvěř stáhnou a zpracovat ale už si není jistej tim jak ji složit a kde
PODPIS
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Mě se systém hodně líbí, ale je pravda, že mám trochu starost ohledně nastavení. Bylo by dobré, aby ty prosté/užitné materiály byly nalezitelné (měď, železo) nebo, aby na stavení bylo citlivé podle druhu či množství (strom v lese) i těmi, kteří danou činnost příliš neumí. Straší mne totiž představa, že by třeba někdo jako Din, který si potřebuje nakutat trochu železa na hřebíky, skoby a panty musel jít a "trénovat" na mědi, aby železo vůbec našel, zvlášť, když s emůže zeptat v nejhorším všudypřítomných horníků (pokud jsou nějaká taková NPC přítomná, mohlo by nastavení taky být o něco vlídnější než když je tam postava samotná).
Hodně se mi líbí ten nápad s "označením," kdy by někdo kdo ví kde zdroj je jeho lokaci označil, a ten kterému by to trak to označil by měl na hledání třeba výrazný bonus (označení by mohlo po malé chvilce vyprchat).

Ještě se raději zeptám na to fungování hledání, protože mi to není úplně jasné. Má postava, která zadá hledání surovinových zdrojů šanci najít i několik zdrojů stejného druhu (strom, ruda,…) nebo jen ty nejbližší ? Např. SJ ( :biggrin: ) 10 sáhů borovice, Z 15 sáhů smrk, JV 6 sáhů kanec nebo najde prostě jen tu borovici a smrk už ne ?
Nešlo by třeba při specifikaci konkrétní suroviny u některých zdrojů dát možnost širšího hledání ? Např. když postava bude heldat konkrétně smrk, že by se namísto 15 sáhů rozhlížela po 30 sázích.

A konečně, jak to bude s tímto hledáním a skrýváním ? Když bude postava v módu skrývání, bude moci hledat zdroj, aniž by se odkryla ? A jak to bude u sbírání plodů, které do tď nevyžadovaly vyskočení ze skrytí ? A jak s ostatními ?
Trochu mě děsí představa, že by houbař, musel jít do lesa s druidem nebo s houfem ozbrojenců. :smile:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

A to si myslíte že jsem všechno tohle do detailu nepromyslel? :no:

Ad hide a sběr - použít feat/item v hidu nelze technicky.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

labir píše:A to si myslíte že jsem všechno tohle do detailu nepromyslel? :no:

Ad hide a sběr - použít feat/item v hidu nelze technicky.
Ale jistě, že ano... ale když ten červíček v hlavě hlodá a hlodá... zeptat jsem se musel. :innocent:
labir píše:Ad hide a sběr - použít feat/item v hidu nelze technicky.
To jsem si myslel. Škoda. :ermm:
Krvavá stopa za houbařem není moc pěkná představa, ale na druhou stranu budou mít aspoň postavy (některé) o důvod víc vyhledávat druidy. :bigwink:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Neber si to osobně (teda, mluvím sám za sebe), živím se "nějaký" ten rok projektováním a nevěřil bys...co všechno "profíci" dokáží přehlédnout. Prostě profesionální paranoia, vidím "zapomenuté" kostlivce všude. Njn. Mea culpa.
labir píše:Ad hide a sběr - použít feat/item v hidu nelze technicky.
Ach jo, to zas bude mrtvých jezevců, lítých lišek a vzteklých veverek :ermm: :bye: . Hnusové asociální biowarácký, greenpeaceáky na ně! :megalol: P.S.Neumíte někdo anglicky, že bysme sepsali petici, aby to etě do 1.69 updatu dodělali? :bigwink: :biggrin:
Obrázek
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Nikdo ti nevidi do hlavicky :bigwink:

A nekteri si stale jeste mysli, ze si nemusel myslet na VSECHNO a ze ti mohlo neco utect, jako kazdemu vyvojari/architektovi/analytikovi :clover:

Edit: Presne KaTo. Ja se dokonce chybami druhych zivim :biggrin:
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Odpovědět