Verze 3.100.300

Zpřístupněn poslední větší dungeon. Nyní se počítá již jen s několika menšími dungeony a hlavně s povrchovými lokacemi. Celkem 5 nových dungeonových lokací, některé s vlastními subsytémy. Varování: tento dungeon je velmi náročný jak na postavy tak na hráče a především na přípravu a disciplínu. Takže ho nepodceňte.

Silně posílena činnost PLACOS systému v oblasti kontroly přendavání předmětů mezi postavami. PLACOS dokáže rozlišit veškeré povolené transakce a ty jenž využívají podvodníci. Ty nepovolené jsou silně sankcionovány. Kdybyste měli pocit že je v této úpravě chyba tak mě prosím ihned kontaktujte, testoval jsem to na všechny situace co mě napadly, ale to je tak vždy...

Do knižních démonků doplněna možnost uzamčení knihy. Takovou knihu pak lze přečíst a libovolně s ní nakládat, ale kromě autora knihy ji nikdo nemůže upravit nebo zkopírovat. Standardně jsou démončí knihy tak jako doposud - otevřeny všem změnám pro všechny, o zámek je nutné démonka požádat.

PLACOS PWB přechází na novou verzi jenž by již měla být snad lépe funkční. Jedná se o systém kontroly nárůstu bohatství na postavě. Nicméně je PLACOS PWB stále pouze v monitorovacím režimu, tj. potichu shromažďuje data, ale dopady nejsou žádné.

Možnost změny popisku předmětu dostupná pro DM a hostitele je rozšířena. Dosavadní příkaz "/info <text>"je nahrazen trojicí příkazů "/info* <text>", "/info+ <text>" a "/info-" jenž popořadě nahrazují popisek novým popiskem, přidávají k popisku nový odstavec a odebírají z popisku poslední odstavec. Podrobné info najdete v přílušné kapitole in-game helpu.

Upraven PLACOS PGR, nyní je trochu chytřejší a sleduje více činností.

Účinky alkoholu jsou oslabeny o 20%.

Dodáno několik nových NPC (bestie i třeba velbloudi).

Doplněno několik nových předmětů hlavně sběratelských v sadě do pokladů.

Rozšířeny informace na Prvotním kameni, portálech před vstupem do světa o informace o teplotě, podnebí a místní geografii.

Doplněny čtyři nové hráčské knihy.
Další plány je soustředit se na doladění stávajících systémů a připravit několik změn skupinám postav jenž se o ně již nějakou dobu snaží. Onyx pracuje na Gnorisu a zapřísahal se, že do srazu v listopadu to bude mít hotové, no uvidíme.