Firefox_ píše:
Aha tzn. že je lepší 1 člověk s neomezenou mocí, kterej myslí jen na sebe? To radši těch 200 lidí, aspoň musí něco dělat aby si prosadili svoje
né, to to neznamená... je tam to slovíčko "dobrý"
Tomyn píše:SPDT = Strana Pro Diktátora Tomyna
On je dobrý?
to už je zas trochu mimo mísu, nemyslíš? odvádíš diskuzi úúúplně někam do pryč
Tady je nějakej příspěvek mimo? Myslel jsem že to nejde předsedo
Nepsal sem že je to OT, ale "mimo mísu" dialogu mezi náma...prostě se snažíš nějak argumentovat, i kdyžs zjevně předtim protil kraviny, ale ne a ne to přiznat ale je to funny
Nojo, jenže pánové zapomínáte na jednu věc - jednoho člověka se dostává od válu o dost hůř, než když je jich tam kopa co si vzájemně jdou po krku. Prostě si na sebe donášej, práskaj, řikaj co kdo udělal špatně, takže existuje nějaká kontrola. Kdežto v situaci, kdy existuje jeden, co má z principu vždycky pravdu, tak to nedopadá dobře.
Osobně jsem všema deseti pro osvícený absolutismus, kde o všem rozhoduje moudrý, nezkorumpovatelný a všech věcí znalý člověk. Jenže to má jednu chybičku na kráse. Takový člověk prostě není. A i kdyby se nakrásně podařilo najít nějakého toho mudrce, těžko se udrží právě ta nezkorumpovanost mocí. "Já přece můžu", řekne si, tak to udělá. Do prosazování veřejného dobra se přikrade prosazování vlastních zájmů. A to nemluvím o prosazování zájmů skupiny osob, která se kolem takového člověka vždy nabalí (nikdo nemůže znát všechno, tak jsou poradci potřební). A v absenci kontrolních mechanizmů to vede mimo jiné k tomu, že se vydávají "zákony", které platí jen pokud se to hodí - situace se "změní", jedná se o "vyjímku". Situace klasicky končí revolucí a/nebo úmrtím rádobyosvíceného diktátora.
Stejně jako komunismus je skvělý nápad. Jen jaksi má ten základní předpoklad, že člověk nebude člověk, ale mravenec. Pak to funguje perfektně :D
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Nojo, jenže pánové zapomínáte na jednu věc - jednoho člověka se dostává od válu o dost hůř, než když je jich tam kopa co si vzájemně jdou po krku. Prostě si na sebe donášej, práskaj, řikaj co kdo udělal špatně, takže existuje nějaká kontrola. Kdežto v situaci, kdy existuje jeden, co má z principu vždycky pravdu, tak to nedopadá dobře.
Osobně jsem všema deseti pro osvícený absolutismus, kde o všem rozhoduje moudrý, nezkorumpovatelný a všech věcí znalý člověk. Jenže to má jednu chybičku na kráse. Takový člověk prostě není. A i kdyby se nakrásně podařilo najít nějakého toho mudrce, těžko se udrží právě ta nezkorumpovanost mocí. "Já přece můžu", řekne si, tak to udělá. Do prosazování veřejného dobra se přikrade prosazování vlastních zájmů. A to nemluvím o prosazování zájmů skupiny osob, která se kolem takového člověka vždy nabalí (nikdo nemůže znát všechno, tak jsou poradci potřební). A v absenci kontrolních mechanizmů to vede mimo jiné k tomu, že se vydávají "zákony", které platí jen pokud se to hodí - situace se "změní", jedná se o "vyjímku". Situace klasicky končí revolucí a/nebo úmrtím rádobyosvíceného diktátora.
Stejně jako komunismus je skvělý nápad. Jen jaksi má ten základní předpoklad, že člověk nebude člověk, ale mravenec. Pak to funguje perfektně :D
to máš pravdu, prostě pro lidi asi neexistuje nějaký druh systému co by byl ke všem spravedlivý nebo by všem vyhovoval...možná indiáni to měly dobře zařízené než si je bílá tvář zdomistifikovala
jen by mě zajímalo jestli na světě jsou true evil bytosti nebo jen chaotic evil (sem si zas tak něco plácl )
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Tomyn píše: to máš pravdu, prostě pro lidi asi neexistuje nějaký druh systému co by byl ke všem spravedlivý nebo by všem vyhovoval...možná indiáni to měly dobře zařízené než si je bílá tvář zdomistifikovala
Jojo, kmenové hospodářství. Fajn když máš společnost o dvaceti lidech :D Aaaaanebo kove ty kibucy jak maj v Izraeli, to je taky pěkné zařízení.… teda pokud člověk nemá problém s alfa jedincem ;)
Tomyn píše:jen by mě zajímalo jestli na světě jsou true evil bytosti nebo jen chaotic evil (sem si zas tak něco plácl )
Obojí dvojí je IMHO nesmysl. Záleží čistě na míře bezohlednosti. Nikdo není "zlej" jen pro zlo samo, vždycky tím chce něčeho dosáhnout.
dobrý
konečně to někdo pochopil jako ideu
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Tomyn píše:jen by mě zajímalo jestli na světě jsou true evil bytosti nebo jen chaotic evil (sem si zas tak něco plácl )
Obojí dvojí je IMHO nesmysl. Záleží čistě na míře bezohlednosti. Nikdo není "zlej" jen pro zlo samo, vždycky tím chce něčeho dosáhnout.
A co treba fanaticti uctivaci satana?
Vidiš a i ty mluví o vyznávání totální svobody, respektive právo silnějšího ;). Nepočítáme-li takové chuděry, kterým se to zdá být kůl. A i ty to dělají právě z výše zmíněného důvodu.
Jen mě udivuje, že nikdo nezménil sadisty