Asi vim proč se CM zmínil o autě... když totiž dáš hladovějícímu rybu, tak ho nasytíš... ale jak zase dostane hlad, tak zase příjde... no a kdybys mu dal prut, tak si može lovit ryby sám a nají se kdy potřebuje... podobně jak napsala WendigoTomyn píše:já mluvil jen o jídle...jídlo kvůli hladu ukrást to není zločin kor když se tak stane v hypersuper markétu
Kecaci odpadni, nesouvisly a s EQ nesouvisejici spam topic
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) magnumik dne 21. 10. 2008 13.12, celkem upraveno 2 x.
Sice trosku OT od te hlavni myslenky cirocireho zla, ale budiz, taky nazorWendigo píše:A samozrejme nezapominejme na to ze oni hladovejici chudaci jsou hladovejicici protoze nemakaji a za to co vyzebraji a dostanou za to co nakradli a odnesli do sbernych surovin si chudacci museji kupovat hradni svicu a okenu tudiz jim prece na jidlo nemuzou zbyt penize.
Co mi to pripomina jo uz vim. "Vsichni porad Afrika, Afrika, ho*no! Sazava!"

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to sem pochopil správněcybermisa píše:Tim chci rict, ze jinak na tebe zapusobi, kdyz ten hladovejici okrade tebe nebo kdyz okrade nekoho "obecne".

Jo tak, už to chápu :)...to je jak když se ten počítačovej maniak vybourá v autě a hledá tlačítko "load saved game"cybermisa píše:Media do toho neplet, to uz je spis otazka interpretace faktu a narozu, masova manipulaci a popularizaceChtel jsem tim rict, ze nikdy nevis, co by se stalo, kdyby ho byval nezabil.

Jo, to s tebou musim souhlasit...cybermisa píše:A ta sobeckost? Clovek si spoustu veci interpretuje podvedome sam pro sebe tak, aby mu to co nejvice vyhovovalo a spoustu zrejmych a viditelnych dusledku neresi a nevidi - a ani nechce videt a resit.
ale pořád sem od tebe ještě neslyšel kdo je true evil :)
No nevim jmeno, nastesti neznam osobne, ale zakonite nekdo takovy existovat musi protoze kdyby neexistovaly true evil bytosti, tedy pachatele true evil, pak by neexistovalo ani samo true evil - samo od sebe vzniknout nemuze. Kdyz by nebylo true evil, pak by nebylo ani true good, protoze proste by nebyla rovnovaha a to vime uz z fyziky, ze svet se vzdycky tak nejak zrovnovahovavamagnumik píše:ale pořád sem od tebe ještě neslyšel kdo je true evil :)

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo táááákcybermisa píše:No nevim jmeno, nastesti neznam osobne, ale zakonite nekdo takovy existovat musi protoze kdyby neexistovaly true evil bytosti, tedy pachatele true evil, pak by neexistovalo ani samo true evil - samo od sebe vzniknout nemuze. Kdyz by nebylo true evil, pak by nebylo ani true good, protoze proste by nebyla rovnovaha a to vime uz z fyziky, ze svet se vzdycky tak nejak zrovnovahovava

Presne tak, nejdrive je treba definovat, co je to dobro a zlo, co je to true good a trueu evil a AZ pak tepvre muzeme resit jednotlive bytosti a propadatory onech smerumagnumik píše:Jo táááákcybermisa píše:No nevim jmeno, nastesti neznam osobne, ale zakonite nekdo takovy existovat musi protoze kdyby neexistovaly true evil bytosti, tedy pachatele true evil, pak by neexistovalo ani samo true evil - samo od sebe vzniknout nemuze. Kdyz by nebylo true evil, pak by nebylo ani true good, protoze proste by nebyla rovnovaha a to vime uz z fyziky, ze svet se vzdycky tak nejak zrovnovahovavajakože, ani sem nečekal, že bys vybalil jméno true evil bytosti
nicméně jsem spíš než takový konstatování čekal nějakou definici true evil bytosti ;)… ale vim, že je to fakt těžký nějakou vyplodit (proto mě to tak zajímalo :D )...mno... nicméně tím se dostáváme k problému, jestli existuje a co vůbec znamená být true good

-
- Kontaktovat uživatele:
hmm....právě mě tak napadlo... nenašlo by se pár jedinců true good a true evil mezi věřícími, kteří opravdu celý život zasvětí pomáhání druhým...a naopak vůdcům sekt, kterým prostě rupne v kouli? I když to je vždycky diskutabilní
EDIT: myslim, že nelze absolutně definovat true good a evil v lidskym chování...takže se musí prostě ubrat z těch požadavků (že true evil to nedělá pro nic jinýho jenom čistý zlo je prostě blbost... takže prostě dělá to za nějakým účelem... no a true good taky má nějakej ten pud sebezáchovy /i když teda, mám pocit, že to byl dalajláma a jeho dost svérázný boj bez násilí proti násilí...tam to na pud sebezáchovy moc nevypadalo/ … hmmm
asi to nemá smysl řešit
EDIT: myslim, že nelze absolutně definovat true good a evil v lidskym chování...takže se musí prostě ubrat z těch požadavků (že true evil to nedělá pro nic jinýho jenom čistý zlo je prostě blbost... takže prostě dělá to za nějakým účelem... no a true good taky má nějakej ten pud sebezáchovy /i když teda, mám pocit, že to byl dalajláma a jeho dost svérázný boj bez násilí proti násilí...tam to na pud sebezáchovy moc nevypadalo/ … hmmm

asi to nemá smysl řešit

U tech vericich bych to videl spis na lawful good, takovi ti hodne extreme good a hodne extreme verici …magnumik píše:hmm....právě mě tak napadlo... nenašlo by se pár jedinců true good a true evil mezi věřícími, kteří opravdu celý život zasvětí pomáhání druhým...a naopak vůdcům sekt, kterým prostě rupne v kouli? I když to je vždycky diskutabilní
Co se sektaru a fanatiku tyce, ti jsou spis prikladem chaotic evil. Oni nechapou podstatu a konaji zlo spise z takoveho rozmaru, rupnuti v kouli jak rikas … to mi prijde spis jako chaotic …
Velmi široký pojem, některé Špajzy mi vyloženě nevoní, některé opravdu dost. :) Třeba Lagoon je perfektní.kokosak píše:Nejlepčí je Old Špajz
Edit: samozřejmně hned po Ferdovi
EDIT: Ale mimochodem, Špajz dělá i něco co by se dalo pojmenovat Parfém? Vím jen o kolínských a toaletkách…
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>
Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik