Tak jasný, že se system of a down řadí do metalu... konkrétně nu-metalu...s prvky cross overu... rock tam má samozřejmě taky svoje místo...ale je to tvrdší...jakože fakt je strašně moc druhů metalu a nejde to charakterizovat nějakou definicí...
Já si o té písničce myslim, že stojí pěkně za hovno

prostě nic novýho pod sluncem...primitivní riffy, rytmus, "zpěv" stojí za prt, bubeník je těžce průměrnej a navíc ten nádech gotiky...to fakt nemusim... no :) prostě šed', šed' a zase šed'
Co se týká těch tvých pankáčů...nevim proč mě naskočila taková asociace jak to popisuješ se skinheadskýma koncertama dneška, ale to je fakt uplně o něčem jinym...mno, já si hlavně nejsem jistej jestli tady nějaká taková pořádná metalová kapela, kterou by mohl někdo zakázat byla...hmm sem si našel, že HNF se dali dohromady v '85... hmm našel sem zajímavý popis metalové scény s charakteristikami subžánrů, tak kdo chcete můžete si počíst
http://www.metalstyles.txt.cz/clanky/42889/styly-metalu sem tam s něčím bych v tom nesouhlasil, ale v celku je to ok. Hm...něco málo zmínky o postavení metalu u nás je tady:
http://cms.debustrol.cz/page-8/ ...skupina debustrol...no a dál...hmm...já bych řekl, že za komoušů fakt záleželo na těch textech... a když oni pankáči maj přímo tak nějak v krvi tu anarchii, tak se není čemu divit, že je komouši pronásledovali... metal se jim určitě taky nelíbil, ale když jsou texty o něčem jinym, tak podle mě neměli důvod je pronásledovat... ale nevim no, v té době sem nežil a nezabývám se tím... (a českou scénou obecně) takže sou to jen moje domněnky...
Co se týče sepultury, tak ta "protestní" část odešla se zpěvákem Maxem Cavalerou řekl bych... nevím, třeba potřebovali prostě prachy...nicméně komerce je téměř ve všem... SOAD byli komereční, Korn ani nemluvim... ale co, ty lidi prostě musí z něčeho žít...i když to samozřejmě nemusí brát zrovna touhle cestou... ale mnohokrát do tvorby zasahují i lidi okolo, aby se cd co nejlíp prodávalo... Nicméně není nad to, když si kapela vybuduje image na své vlastní velkoleposti a genialitě, třeba jako Tool. O té hudbě může člověk bez váhání říct, že je to umění.
Jinak image byla vždycky spojená neoddělitelně s hudbou...ale myslím, že to co si kdo oblíká, je fakt to nejmenší při hodnocení kvality kapely ;) ale souhlasím, já si taky myslim že hooodně hoodně kapel co se image týče jsou strašný...
uh... tak tolik moje krátká výzkumná činnost