SW's Music Pub

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět

Který hudební směr je vám nejbližší?

Rock ! (Metal, Punk, Grunge …)
71
57%
Electronica ! (DnB, Jungle, Techno, House …)
23
18%
Rap, Hip-Hop ! (RnB, Old\New School)
7
6%
Raggae ! (Ska, Dub)
5
4%
Klasická hudba ! (Klasika všech slohl + Jazz)
19
15%

Celkem hlasů: 125

sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

POČKEJTE JÁ KDYŽ JSEM BYL MENŠÍ TAK JSEM TAKY VYHLEDÁVAL HUDBU KVULI TEXTUM, TŘEBA SKÁKAL PES, TO JE KVALITKA, KTERÁ ĚM ZVEDÁ ZE ŽIDLE EŠTĚ DNESKA,
ba ne to bylo jen pro odlehčení.

k tematu. co se tu perete vy šmejdi :bleh:
PODPIS
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

sciorp píše: k tematu. co se tu perete vy šmejdi :bleh:
Nás to baví :)
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

áá tak sem to přece jen našel :smile: tak! ti z vás, kteří mají hodinu času a chcou si ji spříjemnit přenádhernou hudbou tady to máte: http://cz.youtube.com/watch?v=tdEOPZb4ilg seriál na pokračování :shades:

P.S. ano, aj ty si to pust OneHearte :bleh:

EDIT: jenom ta kvalita zvuku pokulhává :dry:
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Dmitrij Šostakovič - Quartet no.8 in C minor
Quartet no.8 in C minor (part II.)
(druhý part v lepší kvalitě)

Krásná, leč silně depresivní komorní záležitost. Chcete-li z toho načerpat několikanásobně větší depresi,
pak si stačí dohledat smutné pozadí jejího vzniku.
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

OneHeart píše:Dmitrij Šostakovič - Quartet no.8 in C minor
Quartet no.8 in C minor (part II.)
(druhý part v lepší kvalitě)

Krásná, leč silně depresivní komorní záležitost. Chcete-li z toho načerpat několikanásobně větší depresi,
pak si stačí dohledat smutné pozadí jejího vzniku.
jak jsem mohl zapomenout na třetí part, který je tak nádherný. :smile:

Kronos Quartet - Shostakovich, Dmitri - Quartet No. 8 - III. Allegretto
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

No kdyz uz tu u toho jsme tak prihodim pro zmenu neco cim OneHearta asi urcite neurazim...

Overture 1812
http://cz.youtube.com/watch?v=nU96Yvk310s
Ucite potesi nejenom fanousky V for Vendetta ;]
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Wendigo píše:No kdyz uz tu u toho jsme tak prihodim pro zmenu neco cim OneHearta asi urcite neurazim...

Overture 1812
http://cz.youtube.com/watch?v=nU96Yvk310s
Ucite potesi nejenom fanousky V for Vendetta ;]
Tím mě určitě neurazíš :smile:
Napoleonovy kanóny si vždycky rád poslechnu.
(William Blake)
Drog

Příspěvek od Drog »

Magnumik: Systém of a Down vychází z metalu ? Tak to si mě dostal - tuhle kapelu mám rád, protože se dobře poslouchá, a má šmrnc, že je to metal by mě však nenapadlo. Takže se podvrdilo co jsem říkal, čili že o tom vím houby.

Je fakt, že já měl celou tu dobu na mysli spíš něco podobného rázu jako je tohle http://www.youtube.com/watch?v=A3GEPkjNh6k A jak je pro mě Zaklínač genialním RPGčkem, tak mi to lebeď nebere, a nedokážu pochopit ten nevkus co se tohodle songu, stvořeného pro účel prezentace hry, týče. Btw co si o te písni myslíš ty ?

A co se týče těch textu, ono jedna věc je text, který má nějakou myšlenku a nějaké zdělení, a ta druhá, jestli se ta kapela co jí ostatním ve svých písních předhazuje podle toho umí chovat. Tak například ta kapela, HNF, kterou jsem tady zmiňoval, punk brala jako jedna z mála kapel v té době u nás sakra vážně, a tím, že na černo hrávala někde po garážích jeji členové riskovali poměrně dost tvrdé tresty. Nejsem si vědom, že by podobný utlum měly v té době i metalové kapely, nebo snad ano ? A to nejen u nás, ale po celé východní evropě … Není to tím, že v té době neměl metal problémy proti komunismu, a spokojeně si hrál své ? Ono v dnešní době je totiž strašně in kritizovat tohle, a kritizovat tamto, a člověk když některé kapely tak chvíli pozoruje tak si všímá jak povrchní jsou, a jak si na situacích ve světě pouze budují svou imige. Příklad ? Tak npř. zde zmíněna Sepulutura, ktera prý tááák bojovala proti systému, že na ten boj proti zlu musela brát peníze i takovýmhle způsobem http://www.youtube.com/watch?v=Avnjqwhw … re=related

Je tohle normální ? Jistě, o metalu toho vím málo, ale když vidím někoho kdo si na něco hraje tak to rozpoznat dokážu, a proto spíše než parádní hudbu ocením to, jestli to ti lidé kolem toho berou vážně, a nebo jestli je to pro ně jen byznys, do kterého se vyplatilo investovat. Npř. na Sepultuře se mi protiví už jen ten nepřirozený rádoby cool look.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Tomyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomyn »

INDUSTRIALTECHNOHARDCOREMETAL nejlepší hudební styl - teda pro mě
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Kapik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapik »

Nevim, za komunismu sem nežil, ale co sem tak slyšel/čet atp. tak byl úspěch sehnat třeba kazetu nějaké skupiny co napodobovala metallicu(sehnat kazetu metallicy bylo téměř nemožné), z čehož mi plyne že i metalu se za komančů nevedlo růžově, ale možná se mýlím, posílám dál jen info které mám k dispozici :clover: :smile:
Střízlivý nás nedostanou.
A vožralí se nedáme!

Elen - Mladá elfí lučištnice, vítězka turnaje tirínského r.1119 p.v.d.
Drog

Příspěvek od Drog »

Tak ono se tohle týkalo téměř všeho ze západu. Jinak, třeba ani taková kapela Arakain ( je to metal jestli se nepletu) neměla nejmenší problémy dostat se do televize po boku ostatních komouškých sračiček, kterých byla česká televize plná.
Kapik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapik »

No ono de taky o to že punk a jeho filozofie je že se staví proti společnosti a systému, tzn. že většina textů šla proti a tudíž byla zakázaná, zatímco metalkové texty můžou bejt o všem možným. Kdyby za komančů byly nějaké kapely(možná že byly, nevím) metalové které by textama šly taky proti tehdejší společnosti myslim že by se do televize taky dostali těžko i přes to že by to byl metal :smile:
A vožralí se nedáme!

Drog

Příspěvek od Drog »

Proto se ptám jestli nějaké existují. Šlo mi o to, že dřív si na to troufli lidé, kteří to mysleli opravdu vážně, teď to dělaj lidé aby z toho vytřískali nějaké prachy, a došlo to tak daleko, že se toho dokonce účastní "hvězdy" jako je madona.

Ano punk je hodně radikalní, ale tehdy když to ještě bylo o garážových koncertech a nějaka sláva byla všem u prdele, však smysl měl. Z toho co se děje dnes je mi ale na blití, a proto si radši poslechnu něco orchestroalního, kde se, hrát si na velkého cool niggu, nedá. Třeba soundtrack Barbara Conana od Basila Poledourise, a nebo něco od Ennio Morricona - to je mi panečku něco překrásného, a netřeba přitom člověku do hlavy něco hustit !
Kapik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapik »

Stále sou takové kapely co to berou vážně, jen to není vidět protože společnost je už vůči těmto radikálním směrům toleratní a hrát někde neznamená riskovat že tě zavřou:) Znám dost, hlavně tedy punkových kapel, co nejsou slavní(tedy jsou slavní - ale hlavně v té komunitě) a hrajou protože je to baví a myslí to vážně
A vožralí se nedáme!

Drog

Příspěvek od Drog »

To bys mohl znát CoCu (complicite candide) ? Říká ti to něco ?
cabi88

Příspěvek od cabi88 »

Drog píše:
….. tohle http://www.youtube.com/watch?v=A3GEPkjNh6k A jak je pro mě Zaklínač genialním RPGčkem, tak mi to lebeď nebere, a nedokážu pochopit ten nevkus co se tohodle songu, stvořeného pro účel prezentace hry, týče. Btw co si o te písni myslíš ty ?
:shades: noooo nvim me se to treba zrovna docela líbí...nevim teda jestli je to dobre zvoleny styl pro "propagaci takove hry" ale kdyz to posloucham jako song jako takovej tak me to celkem baví :clover:
Elric Leaf
Vilík Kapsička

"YOU NEED TO BELIEVE IN THINGS THAT AREN'T TRUE, HOW ELSE CAN THEY BECOME?"
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Tak jasný, že se system of a down řadí do metalu... konkrétně nu-metalu...s prvky cross overu... rock tam má samozřejmě taky svoje místo...ale je to tvrdší...jakože fakt je strašně moc druhů metalu a nejde to charakterizovat nějakou definicí...

Já si o té písničce myslim, že stojí pěkně za hovno :megalol: prostě nic novýho pod sluncem...primitivní riffy, rytmus, "zpěv" stojí za prt, bubeník je těžce průměrnej a navíc ten nádech gotiky...to fakt nemusim... no :) prostě šed', šed' a zase šed'

Co se týká těch tvých pankáčů...nevim proč mě naskočila taková asociace jak to popisuješ se skinheadskýma koncertama dneška, ale to je fakt uplně o něčem jinym...mno, já si hlavně nejsem jistej jestli tady nějaká taková pořádná metalová kapela, kterou by mohl někdo zakázat byla...hmm sem si našel, že HNF se dali dohromady v '85... hmm našel sem zajímavý popis metalové scény s charakteristikami subžánrů, tak kdo chcete můžete si počíst http://www.metalstyles.txt.cz/clanky/42889/styly-metalu sem tam s něčím bych v tom nesouhlasil, ale v celku je to ok. Hm...něco málo zmínky o postavení metalu u nás je tady: http://cms.debustrol.cz/page-8/ ...skupina debustrol...no a dál...hmm...já bych řekl, že za komoušů fakt záleželo na těch textech... a když oni pankáči maj přímo tak nějak v krvi tu anarchii, tak se není čemu divit, že je komouši pronásledovali... metal se jim určitě taky nelíbil, ale když jsou texty o něčem jinym, tak podle mě neměli důvod je pronásledovat... ale nevim no, v té době sem nežil a nezabývám se tím... (a českou scénou obecně) takže sou to jen moje domněnky...
Co se týče sepultury, tak ta "protestní" část odešla se zpěvákem Maxem Cavalerou řekl bych... nevím, třeba potřebovali prostě prachy...nicméně komerce je téměř ve všem... SOAD byli komereční, Korn ani nemluvim... ale co, ty lidi prostě musí z něčeho žít...i když to samozřejmě nemusí brát zrovna touhle cestou... ale mnohokrát do tvorby zasahují i lidi okolo, aby se cd co nejlíp prodávalo... Nicméně není nad to, když si kapela vybuduje image na své vlastní velkoleposti a genialitě, třeba jako Tool. O té hudbě může člověk bez váhání říct, že je to umění.
Jinak image byla vždycky spojená neoddělitelně s hudbou...ale myslím, že to co si kdo oblíká, je fakt to nejmenší při hodnocení kvality kapely ;) ale souhlasím, já si taky myslim že hooodně hoodně kapel co se image týče jsou strašný...
uh... tak tolik moje krátká výzkumná činnost :biggrin:
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

btw...tady máte dost dobrej kousek od jedné ruské začínající kapely, když máme za pár hodin 91. výročí VŘSR :biggrin: http://cz.youtube.com/watch?v=p26bOQp_CI0 výborná věc
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

a prozměnu jedna smutná zpráva o baskytaristovi Deftones :( http://spark-rockmagazine.cz/article.ph … ove-nehode
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Uf… opravdu špatná zpráva… Nezbývá než přát mu ať se z toho brzy dostane.

A raději si pusťme něco na zlepšení nálady - Immortal vs Benny Hill
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Odpovědět