kontakt na gm

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Lumpin
Kontaktovat uživatele:

kontakt na gm

Příspěvek od Lumpin »

da se nejak zjistit jestli je ve hre gm? ptam se kvuli tomu ze snazim sehnat si specialni predmet, postupuju podle navodu ze prvni zpravu pro obchodnika napisu pres kanal druziva (proc druzina, nemel by to bejt ten kanal pj?) a cekam co se stane... nikdy se nic nestalo, je mi jasny ze tam gm nemusel bejt nebo mel jiny veci na praci, ale byl bych rad kdybych moh zjistit jestli tam vubec je abych to nezkousel uplne zbytecne.… a navic by se to hodilo i na dulezitejsi veci nez je tohle :biggrin:

P.S. :jestli je to nekde napsany a ja to prehlid, tak mi staci pm a tohle muzete smazat :)
Saiko

Příspěvek od Saiko »

- proč družina kanál? Protože zprávy v tomto kanálu vidí DM a čte je. Takže je možno ho takto kontaktovat. Další možnost je PJ kanál. (takže pozor, co píšete do party kanálu. Nevíte, kdo poslouchá. :bigwink: )
- nešla by udělat kniha, která by po použití vypsala seznam DM ve hře?
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Saiko píše:- proč družina kanál? Protože zprávy v tomto kanálu vidí DM a čte je. Takže je možno ho takto kontaktovat. Další možnost je PJ kanál. (takže pozor, co píšete do party kanálu. Nevíte, kdo poslouchá. :bigwink: )
- nešla by udělat kniha, která by po použití vypsala seznam DM ve hře?
:biggrin: Šla. Ale bylo by to kontraproduktivní - sehnat Dm co udělá jakožto řemeslník nějakou věc může chvíli trvat, o to víc si pak dotyčná postava té věci váží. Když bude k dispozici seznam tak budou DM, kteří jsou ve hře a mají něco na práci zavaleni požadavky a když je nebudou moci vyřizovat nebo ani na ně reagovat jen to povede k syndromu "kašle na mě".
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Re: kontakt na gm

Příspěvek od kolja »

Lumpin píše:…. a navic by se to hodilo i na dulezitejsi veci nez je tohle :biggrin:
Měnit svou hru podle přítommnosti/nepřítomnosti DM je metagame, který nejen já nemám rád, ale určitě většina DM. A myslím, že nejvíc DM potěší, když hraješ pořád stejně, pořád jako by tam DM byl, i když tam není.

Některý věci samozřejmě pak bez DM nejdou a chápu, že je frustrující něco zkoušet, když ani nevíš, jestli tam DM je. Dá se to poměrně jednoduše zjistit, např. si spočítej hráče a porovnej s číslem při připojování.

Ale zase je dobrý mít na paměti, že když něco chci třeba od obchodníka, tak nejlíp vypadá, když se prostě pravidelně chodím ptát, jestli má čas,a to nezávisle na přítomnosti/nepřítomnosti DM.

Edit Labir: Moc pěkně sepsáno. Díky.
Lumpin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lumpin »

no je fakt ze by to nadelalo vic skody nez uzitku... poradne sem to nepromyslel.… holt budu k tomu sizunkovi chodit zebrat dokud mi neodpovi :)
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Mne osobne to prijde padle na hlavu, zkouset to desetkrat, nez si mne vsimne. Jednou se to da snadno omluvit - ma velky naval, po druhe take - zrovna mu umira teticka a nema moc myslenky na praci, atd...

Nicmene kdyz opakovane nereaguje napr. na namyslenou horkokrevnou postavu s velkym sarmem, tak ta postava by mu rekneme po druhem odmitnuti udelala peknou scenu, na coz by reagovat uz musel. Proste z IC hlediska je to desne nelogicka vec, zvlast kdyz mu zakaznik pred nosem mava naditym mescem.

Ale proti gustu, zadny disputat :smile:

Mozna by nebylo od veci, udelat na foru nejaky poradnik, kam by hraci psali, s jakym NPC chteji mluvit a DM by to postupne vyrizovali (napriklad v nejakou pevne danou dobu).
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Lord Xeen píše:Mozna by nebylo od veci, udelat na foru nejaky poradnik, kam by hraci psali, s jakym NPC chteji mluvit a DM by to postupne vyrizovali (napriklad v nejakou pevne danou dobu).
He?! :blink: Pořadník??? :no: :crazy: :berry:
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Lord Xeen píše:Proste z IC hlediska je to desne nelogicka vec, zvlast kdyz mu zakaznik pred nosem mava naditym mescem.
Jistě, z IC hlediska. Ale taový DM je jenom člověk a zrovna nemusí mít čas nebo se mu nechce - i když by všechny žádosti rád vyřídil. A navíc není jeho povinnost odpovídat na všechny žádosti hráčů. Ale když vydržíš, a stále se vstřícným a chápavým přístupem, určitě se dočkáš.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Holt je zde malo DM. Takze musime mit trpelivost.

Ja se snazim uz tri dni DM zastihnout. Vim, ze dneska jednoho hrace odbavil a na me se vyprdnul, ale nevadi mi to.
Beru, ze treba uz nemel pak naladu a nebo musel jit neco delat. Tak to priste zkusim zas a jednou to snad vyjde a kdyz ne, tak to NPC proste sejmu za to, ze se mi nevenuje.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Psanec píše:Tak to priste zkusim zas a jednou to snad vyjde a kdyz ne, tak to NPC proste sejmu za to, ze se mi nevenuje.
????
:excl: Uvažujte, prosim. DM jsou taky jenom lidi. Ja sem momentalně komplet out. Kvuli netu (ne diky s pingem 800+ se nedá dmkovat). :excl:

Edit Labir: Správně, já jsem zase většinu času zahrabaný v toolsetu a do hry si chodím odpočinout.
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Ja uvazuji , jen jsem za ten konec zapomel dat smailik :no:

Takze tam mel byt tenhle : :megalol:

Kdybych se mel rozcilovat za to, ze DM nemaji cas, tak uz tu hru nehraju. Chapu DM a beru to. Proste cekam az budou mit cas.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Zamčeno