Jde o to že mág na levelu menším než 9 není moc silný. Ale od devátého levelu jeho síla narůstá čtvercovou rychlostí. Pokud vydržíš, uvidíš sama jak to s mágy doopravdy je.Tholdrin píše:…..

Moderátor: Dungeon Master
sila magu je v long range a v kratkodobem (!) DPS. Lidi znevorzni, kdyz uvidi dmg za 240, kdyz figter da za kazde kolo 45/53/48/135, tak to tak drsne nevypada. Dalsi problem magu je, ze i kdyz strasne omezene (coz ostatni chary nevnimaji), tak prece jen dokaze kratkodobe vystacit ve vetsine situaci. Figteri si stezuji, ze mag ma summona (jenze je daleko slabsi a zdaleka nevydrzi ani nedela to co PC, ale ma ho). Ze ma find trap (jenze je to kouzlo, ktery musi umet, mit a vedet kdy ho pouzit, narozdil od zlodeju, kteri jdou a berou vse a neustale). Ze ma ultimatni zabijeci kouzla (no jo, ale ma 3 a setri si je, az je nejhur a fighter uz nestiha. Hloupym wailem cehoz se asi vsichni boji se zabije daleko min potvor nez zabije rogue v parte). Vzdycky bude slabej. Vzdycky skonci hned bez kouzel a neudela vubec nic. Ale nez se tak stane, tak dokaze behem tech svych 5.kol nadelat takovych skod, ze ostatni to neunesou pres srdce. No a pak mame HitnRun taktiku, ktera je spatna, ale dela ze zaklinacu opravdu stroje na zabijeni. Nastesti se zda, ze tu nikdo zaklinace nezna, takze tu zadny nepobiha. A ze by se mu na EQ darilo hodne.Ixtremist píše:Jde o to že mág na levelu menším než 9 není moc silný. Ale od devátého levelu jeho síla narůstá čtvercovou rychlostí. Pokud vydržíš, uvidíš sama jak to s mágy doopravdy je.
no mag vs. zlodej … je to jen o tom, kdo zautoci prvni :) ten druhej jde k zemi vzdycky v 1.kole, kdyz neudela ten druhej blbost :) Zadna obrana ani pro jednoho. Me to treba prijde strasnyLabir píše:Se současným stavem na Equilibrii co se týče mágstvo vs bojovnictvo (zlodějstvo) jsem vcelku spokojen.
Já vím. Už mám odehráto i za silnější mágy než lvl3 - to byl jen příklad mé ubohé Aeghwynn z Arkhalie. V Singlu NWN nebo i jemu příbuzných (BG2) mám dost vysoko udělané "záložky". V Případě BG2:ToB to byl 30lvl wizard. Vím co to znamená tanec :) Jen jsem v textu poukázal právě na ten těžký začátek wizardů. Jsem zvyklý kombinovat, vypočítávat a nějakým směrem zaměřovat čaroděje. Ale hlavně... snažím se vybírat sbírku jeho kouzel podle jeho charakteru. Měl jsem charakter, který byl přesvědčen o vlastní nesmrtelnosti a tak naprosto ignoroval ochranná kouzla a všechno vrhnul do ovládacích a ničivých. :)Ixtremist píše:Jde o to že mág na levelu menším než 9 není moc silný. Ale od devátého levelu jeho síla narůstá čtvercovou rychlostí. Pokud vydržíš, uvidíš sama jak to s mágy doopravdy je.Tholdrin píše:…..
Tezky zacatek? Na EQ zalezi jen a pouze na tom, jak sveho kouzelnika hodlas hrat.Tholdrin píše:Jen jsem v textu poukázal právě na ten těžký začátek wizardů.
Jen bych k tomuhle chtel dodat z hlediska vyvojaru:steel_martin píše:Co takhle při každém zakouzlení jednoho z kouzel vzývání chaosu posunout přesvědčení postavy o jeden či více bodů ke zmatenosti? Pochybuji že by zákonně zlý bo zákonně dobrý čaroděj používal těchto kouzel neboť je to neopatrná manipulace s magií, která může mít vedlejší následky