Filmový Klub

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

jo no helemese na tenhle topic jsem zapomněl

Martin McDonagh - In Bruges

to je velmi příjemná a vtipná gangsterka, mě se to fakt líbilo. Od ketaminem napumpovanýho trpaslíka, přes krásnou Poésy a nejlepšího Colina Farrela, kterýho jsem ve filmu viděl!

:zorro:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Smrt čeká všude
Co na to říkáte? podle mě naprosto přetažené za vlasy (co se týče oskarů... ) přes 2 hodiny nudného koukání na nezajímavé lidi s nezajímavými dialogy .. dvě hodiny řvaní na lidi co odmítají poslechnout nebo neumí anglicky... jo, pár světlých chvil tam bylo, ale tolik chyb co jsem tam viděl (hlavně co se režie nebo střihu týče)… rozhodně si nemyslím, že by si zasloužil oskary za nej film, nej střih a nej režii... Avatarovi bych je přál (dobře, s výjimkou nejlepšího filmu), ale tohle fakt nechápu
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Mě to taky dost zklamalo. Některé momenty byly zajímavé a skvěle natočené, ale v jiných částech to na druhou stranu bylo v podstatě nudné. A co se mi nelíbilo - většina filmu stála na poněkud zvláštním a těžko uvěřitelném charakteru hlavního hrdiny. Tento charakter však film příliš nerozvíjel, ale hlavně nevysvětloval a neodůvodnil. Celé mi to ve výsledku přišlo umělé a jaksi na vodě. Oproti slavným válečným filmům to pro mě vyhrává snad jen tou na dnešní svět dokonale "naladěnou" ironií některých scén. No a závěr filmu byl .. .vlastně nebyl, prostě nějaké takové plytké "nanic" :no:
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
hemendo

Příspěvek od hemendo »

Street_cz píše:Smrt čeká všude
Co na to říkáte? podle mě naprosto přetažené za vlasy (co se týče oskarů... ) přes 2 hodiny nudného koukání na nezajímavé lidi s nezajímavými dialogy .. dvě hodiny řvaní na lidi co odmítají poslechnout nebo neumí anglicky... jo, pár světlých chvil tam bylo, ale tolik chyb co jsem tam viděl (hlavně co se režie nebo střihu týče)… rozhodně si nemyslím, že by si zasloužil oskary za nej film, nej střih a nej režii... Avatarovi bych je přál (dobře, s výjimkou nejlepšího filmu), ale tohle fakt nechápu
Já byl hodně zklamaný, videl jsem oba rivaly. ( Avatar, Smrt čeká všude)
A po shlédnutí jsem konstatoval že na poli oskarů nemá "Smrt čeká všude" žádnou šanci, nezajímavý děj, skoro bezpříběhové, atd. zatímco avatar mě v kině nadchl tak že jsem se na začátku nadechl a na konci vydechl, konečný vizuální i zvukový zážitek byl naprosto ohromující a ikdyž měl také slabší příběh, měl aspoň nějaký.

Dle mého názoru dostalo Smrt čeká všude víc oskarů hlavně protože jde o "současné téma" amerických vojsk, tedy přeamerikanizovanost ( fuj ošklivé slovo :D) snímku. Jó ti naši mariňáci, ale kdo ví. :shades:
Ikdyž avatar nezískal víc oskarů, vyhrál rozhodně po stránce finanční jakožto nejnavštěvovanější film vůbec. :bigwink: :clover:
Paklic

Příspěvek od Paklic »

Prostě nízkorozpočtovej snímek. Taky se mi to moc nelíbilo, ale když se na to podívám zpětně, tak to nebylo zase tak špatný.
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

von ten Hurt Locker není špatnej film, mě se vcelku líbil. Ale imo si zlatou sošku teda nezasloužil, ale z toho si nic nedělejme, přátelé! Ty voskaři už totiž nevypovídají vůbec o ničem :smile:

A kdyby, tak se obávám že snad žádnej emérickej film minulýho roku, který jsem viděl, by si sošku nezasloužil. Nebo máte nějaké návrhy?
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

MNO rozhodně by se našlo několik filmů mnohem lepších... např. Hanební parchanti (neříkám že si to zaslouží ze všech nejvíc, ale furt lepší než tohle) - btw stejně si myslím že ty oskary dostal právě tenhle film protože režisérka je ženská... a chtěli mít historicky první oceněnou ženskou (nebo to byla porota plná feministů)… jenže asi měla svoje "období" když tenhle film točila :p
hemendo

Příspěvek od hemendo »

OneHeart píše:von ten Hurt Locker není špatnej film, mě se vcelku líbil. Ale imo si zlatou sošku teda nezasloužil, ale z toho si nic nedělejme, přátelé! Ty voskaři už totiž nevypovídají vůbec o ničem :smile:

A kdyby, tak se obávám že snad žádnej emérickej film minulýho roku, který jsem viděl, by si sošku nezasloužil. Nebo máte nějaké návrhy?
Myslím si že krom Avatara, tam asi nebyli, každopádně film mě ohromil hned dvakrát, podruhé když jsem viděl dokument z jeho výroby.
Znova jsem zůstal s otevřenou pusou, tentokrát před monitorem a jen slintal do klávesnice http://movies.yahoo.com/movie/1809804784/video/17711648

S tím jak točili Avatara, bychom za pár let mohli hrát NWN :D To by bylo teprv něco! :clover: :dribble:
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

jasně, ale já se pořád nemohu zbavit dojmu, že ve filmu může jít i o víc, než o vizuální efekty.
A přiznejme si, co by byl Avatar bez nich?
Vratký skelet příběhu, téměř dokonale předvídatelného? Taky sem se nechal vožrat rohlíkem, když vyšel Jurský park. Ale s odstupem to vidím jinak :zorro:
(William Blake)
Tomyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomyn »

OneHeart píše:jasně, ale já se pořád nemohu zbavit dojmu, že ve filmu může jít i o víc, než o vizuální efekty.
Vratký skelet příběhu, téměř dokonale předvídatelného? Taky sem se nechal vožrat rohlíkem, když vyšel Jurský park. Ale s odstupem to vidím jinak :zorro:
tak jako Avatar byl jedno klišé vedle druhého, ale výborně poskládané do jednoho velkého klišé a spojeno s efekty a ve 3D prima zábava, neříkám film století ale mě se to moc líbilo
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Tomyn píše:
OneHeart píše:jasně, ale já se pořád nemohu zbavit dojmu, že ve filmu může jít i o víc, než o vizuální efekty.
tak jako Avatar byl jedno klišé vedle druhého, ale výborně poskládané do jednoho velkého klišé a spojeno s efekty a ve 3D prima zábava, neříkám film století ale mě se to moc líbilo
Vždyť jo... nemůžeme tvrdit že si tu sochu nezaslouží žádnej film, dostalo se nám výběru a rozhodně Smrt čeká všude je ostuda všech oskarů co se režie střihu a i toho scénáře týče... no ikdyž vzpomínám si na Zamilovanýho profesora :D
hemendo

Příspěvek od hemendo »

Street_cz píše: Vždyť jo... nemůžeme tvrdit že si tu sochu nezaslouží žádnej film, dostalo se nám výběru a rozhodně Smrt čeká všude je ostuda všech oskarů co se režie střihu a i toho scénáře týče... no ikdyž vzpomínám si na Zamilovanýho profesora :D
Naprostý souhlas!
Vratký skelet příběhu, téměř dokonale předvídatelného? Taky sem se nechal vožrat rohlíkem, když vyšel Jurský park. Ale s odstupem to vidím jinak
Ano, Avatar by bez nich byl asi tuctový film, ale právě těmi efekty otvírá další kapitolu filmařiny, teď již můžeme čekat že brzy příjde film, který bude jak vizuálně skvělý tak s úchvatným příběhem!!! :clover: :bigwink:
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Tak ale dost války v Iráku :) CO Alenka v říši divů? letos je nabídka filmů nabitá, tak to chci všechno probrat :p
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Street_cz píše:Tak ale dost války v Iráku :) CO Alenka v říši divů? letos je nabídka filmů nabitá, tak to chci všechno probrat :p
na to jsem teda tuze zvědavej!!
(William Blake)
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

OneHeart píše:jo no helemese na tenhle topic jsem zapomněl

Martin McDonagh - In Bruges

to je velmi příjemná a vtipná gangsterka, mě se to fakt líbilo. Od ketaminem napumpovanýho trpaslíka, přes krásnou Poésy a nejlepšího Colina Farrela, kterýho jsem ve filmu viděl!

:zorro:
Dík za doporučení, bavil jsem se:).
acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn
hemendo

Příspěvek od hemendo »

OneHeart píše:
Street_cz píše:Tak ale dost války v Iráku :) CO Alenka v říši divů? letos je nabídka filmů nabitá, tak to chci všechno probrat :p
na to jsem teda tuze zvědavej!!
Džony hrál v hodně bláznivejch rolích a většinou i hodně dobře,
každopádně tahle bude rozhodně jeho nejbláznivější! (těšim se) :smile:
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Shutter Island
Teď sem se vrátil z kina a jsem rád, že sem na to šel.
acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Street_cz píše:CO Alenka v říši divů?
kamarád mi položil otázku... je to lepší než Avatar? bohužel, na to se odpovědět nedá - jsou to tak moc rozdílné světy a vůbec to pojetí je uplně jiné... oba dva filmy mají své kouzlo :) Avatar mě uchvátil víc, Alenka mě zase víc bavila... taková blbůstka, která když se bere s nadsázkou, dovede nádherně překvapit - 3D je ale stejně jako u Avatara nevyužité na 100% (ale jo, byly tu chvilky kde to bylo cítit.. jen bych je neoznačil, že by byly k užitku) - takže zatímco u Avatara 3D doporučím, u Alenky ne - zbytečně vyhozené peníze... jo a některé rostliny byly jak přes kopírák od Avatara :p Takže tolik ke srovnání.…

Samotný film byl vtipný, zábavný prostě taková moderní pohádka :) hezké... a ta kočka je nejlepší!

PS: Dabing příjemně překvapil!
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Včera jsem byl na filmu Ženy v pokušení a je to pecka jako hrom, která se může v klidu řadit mezi Pelíšky nebo Samotáře, smál jsem se od začátku do konce+i když je to komedie, tak je to geniálně pravdivé a popisuje to ženskou mentalitu …. :megalol: :megalol: :megalol:
EQ screeny: http://vugi.xf.cz/
Odpovědět