zapalovani ohne kouzli?

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

zapalovani ohne kouzli?

Příspěvek od Alcatraz »

by to chtelo, trochu tomu pomoct. Jediny co pripada v uvahu je combust, jenze ten ohen to neprehodi, leda na 1 a kdyz hori, tak nejde "zapalit" (The object is busy).

Takze jenom trosicku tomu pomoct :) zvysit jeho save a zapalit ho po zakouzleni? :) by to mohlo byt primitivni :)

Pripadne navrh na dalsi cantrip :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Saiko

Příspěvek od Saiko »

takový fireball by mohl zapálit menší lesík. Ohnivá bouře též a ledová zase může ho uhasit. :bigwink: A s ohnivou zdí můžete vypalovat trávu. :bleh:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Kouzlem zapalovat oheň? No kdysi jsme to dělali a systém na to potřeba nebyl, prostě kouzlo a pak zápalky. Napsat tohle jde velmi jednoduše, ale Nevim, musím si promyslet jestli to je žádoucí. O automatické hody nejde, není prolém tam dát skrytý hod.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše:Kouzlem zapalovat oheň? No kdysi jsme to dělali a systém na to potřeba nebyl, prostě kouzlo a pak zápalky. Napsat tohle jde velmi jednoduše, ale Nevim, musím si promyslet jestli to je žádoucí. O automatické hody nejde, není prolém tam dát skrytý hod.
no, ja to taky zkousel bez systemu. Jenze ono to hori a hori a hori a zapalit NEJDE dokud nedohori, takze nejde spat, delat maso, nic.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Hmm, dobrá. Do rozšíření.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Alcatraz píše:no, ja to taky zkousel bez systemu. Jenze ono to hori a hori a hori a zapalit NEJDE dokud nedohori, takze nejde spat, delat maso, nic.
combustem né :megalol: To vypadá naprosto neuvěřitelně, ale přide mi, že z toho ohniště pak nic nezbyde :biggrin: Krom toho to hoří a hoří... a hoří a hoří... :biggrin:
No, já používam Flare, což taky neni uplně dobře, protože je to v podstatě "horký světlo". Když to jinak nejde, si to prostě domyslíš, pro kouzelníka nemůže bejt problém zapálit voheň, když umí spálit půl lesa (akorát musíš čekat, než skončí boj - já takhle třeba rád vyhazuju celou partu ze spánku, když se nudim :biggrin: ).
Ale vim proč to chceš, prostě vypadalo by to skvěle, když to to kouzlo opravdu zapálí. A krom toho, kdo má furt kupovat ty zápalky, takový hloupý lidský vynález... *odfrkne si a namyšleně odchází*
Kai Rivienta

No, já si myslím, že by kouzelníci

Příspěvek od Kai Rivienta »

Měli víc zůstávat v pohodlí svých knihoven, protože v přírodě můžou chytit breberky a když už vyráží do luhů a hájů, měli by tak činit spolu s hraničářem, druidem nebo někým, kdo se v přírodě vyzná a nosí s sebou křesadlo. Během prvních mých hodin a dní na serveru mi často přišlo, že ohniště, kde jen jde rozdělat oheň a nikde jinde to nejde, jsou blbá, ale časem mi došlo, že je to jeden z mála způsobů, jak zabránit postavám kempovat na náměstí uprostřed Tyrianu. Pokud pak nechceme řešit jednotlivá povolání a kdo má mít proč schopnost rozdělat ohen bez troudu a ocílky, (Zloděj lupou, hraničář třením dřívek, druid call lightningem) a on si určitě každý vymyslí proč zrovna on to má umět, dost doporučuji to nechat beze změny, protože méně je mnohdy více. W
Dobro zvítězí až nakonec. W
hipsy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipsy »

j si myslim ze carodej by to moh umet.. jak rika rastor, kdyz umi zapalit les proc ne ohniste, nebo si zapalit doutnik..
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

hipsy píše:j si myslim ze carodej by to moh umet.. jak rika rastor, kdyz umi zapalit les proc ne ohniste, nebo si zapalit doutnik..
Souhlas, je spoustu zkusobu, jak rozdelat ohen a wizardi by to mohli umet lusknutim prstu :biggrin: :bigwink:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Re: No, já si myslím, že by kouzelníci

Příspěvek od kolja »

Kai Rivienta píše:
Souhlas. Víš ale doufam, že hlavně nám prskavkám, de vo "image" :biggrin: Jiank klidně, ať mi to vezme třeba 5 křesadel z invu, i kdyby to bylo takhle mnohem náročnější, než zapalovat "jako smrtelníci" :biggrin: , tak bych to dělal, prostě by se mi to líbilo. Ale jinak si myslim, že dělat systém na tohle neni nutný. Ale když zase Labir řiká, že by to nebylo složitý :) Hmm... Jo pak je ale problem, jestli je to fakr fér vůči ostatním, proč jenom wizard? Jestli to bude kouzlo, třeba ho budou mít i jiný povolání … ach jo, škoda :(( … :biggrin:

edit: bez systému si ale v klídku budu používat svojí Flare abudu taky spokojenej... :)
hipsy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipsy »

zase souhlasim s koljinem :) me de o to ze to proste bude hezky vypadat kdyz si vytvorim ohen z tuky a tim to zapalim.. o naky vyhody mi taky nejde.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Ono to už je popravdě v Rozšíření hotové, zapálit ohniště jde 5 různými kouzly z nichž některé vypadají fakt působivě. Jaká to jsou si pěkně IC zjistíte. :bigwink:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

5? Tak to se těšiiim :dribble: :dribble:
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

kolja píše:5? Tak to se těšiiim :dribble: :dribble:
flare kdyz budu smutnej, combust, kdyz budu nastvanej :) firebalem to doufam nejde, protoze to bych musel byt silenej :)

Edit Labir: :blush:
hipsy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipsy »

nekdo je treba silenej porad ;)
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Alcatraz píše:firebalem to doufam nejde, protoze to bych musel byt silenej :)

Edit Labir: :blush:
No, tak šílenej Rastor by třeba moh zapalovat hellbalem :biggrin:
I když to by asi zničil ohniště, družinu a půl lesa k tomu :megalol:
Zamčeno