Gran píše:Stačí ke scriptu o únavě přidat podmínku, aby byla kontrola prováděna pouze v případě, že postava není ve "stádiu spánku" ;)
Já sem si to taky myslel, že tyhle skripty běží najednou při spuštěsní beatu, tak že by stačilo posunout spánkovou přidávající část někam před podmínku, která ověřuje množství únavy. Jenže skripty se bohužel spouštěj nezávisle na sobě a běží paralelně, kvůli lagům jeden někdy dřív a pak zas pozdějc, a je těžký zajistit, aby jeden byl určitě dřív (viz. náš problem s terčem :) ). Jako když něco chceš udělat, tak se to udělá skoro vždycky, ale tohle by bylo zbytečně zatěžující a složitý. Myslim, že jak je to nastavený teď, tak je to nejjednodušší a snad celkem eště nastavený pro hráče dobře (Labir už to jednou předělával kvůli dýlce spánku). Umřít při spánku můžeš (ale nemusíš) až když se spustí skript kterej by vygeneroval až tu uplně nejposlednější hlášku a to do max. cca 30 sec po tom, co usneš. Samotnej fakt, že usneš a už se nevzbudíš bych neviděl jako paradox, jak jinak bys měl umřít únavou než ve spánku? (technicky by to už nebyl spánek ale asi uplný bezvědomí)
A když se tady oháníš s tim jak a co by tvoje postava udělala, tak je třeba si uvědomit, že by nejspíš šla spát, když už máš hlášku "Zacinas byt unaven" - ja osobne nesnasim kdyz mi podobny veci spamujou log (kterej mam este vetsinu casu zavrenej takze abych pak i nebyl prekvapenej) a tak to hned musim odstranit :) Nebo až teda při hlášce Zacina se ti chtit spat by rada doklopytala do postele a ihned usla.… Pak je další série hlášek, Oči se ti zaviraji a mysl odmita pracovat nebo tak nějak, a to už by se do tý postele musela doplazit, a to máš vlastně eště pořád dostatek času dostat se k nejakymu misto kde se da spat. A pak už je snad série jedněch z těch posledních, že riskuješ smrt - to už by si ani za ty hradby nedošel, ale asi by si na místě omdlel, a nejpíš i umřel vyčerpáním - v jakymsi věčnym spánku. Když si to natáh až sem, to moc "simulace reálnýho života" nebyla ne?
Jasně že spát by se mělo dát všude. Proto taky hraju PnP. V NWN to máš těžký. Na některejch serverech to máš, s tim že třeba ti to za zadkem vygeneruje potvory takže seš okamžitě dead jak to uděláš. Tady to neni - podle mě by stejně k zaručení korektnosti byl potřeba DM u každýho takovýho spánku. A názor na to, jestli se to dělat bude nebo ne je napsanej tady někde. A rada: nezměníš ho ani kdyby to byl ten nejlepší nápad a tys měl milion skvělejch argumentů, věř mi ;) Navíc tu mají hráči ještě stany, takže ňáký možnosti sou, a nemůžeš chtít všechno. Já bych třeba chtěl po NWN hodně věcí, ale je to jenom hra... Nemůžou bejt dokonalý systémy, s termínem "dokonalý" se pracuje na střední škole, ne v reálnym životě